Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
08.11.2010  

Otvoritev razstave Sonje Lebedinec: Mehkoba ostrine, ostrina mehkobe

V prostorih Veleposlaništva Republike Slovenije v Bratislavi je 4. novembra ob robu meseca fotografije potekala mednarodna Konferenca o evropski fotografiji 1900 -1938. V okviru  konference je bila odprta razstava »Mehkoba ostrine, ostrina mehkobe« priznane slovenske fotografinje mag. Sonje Lebedinec, profesorice fotografije na Srednji šoli za oblikovanje in umetnost v Ljubljani. Razstava je retrospektiva avtoričininih razstav Vidim nevidno, Moški in ženska, Kovina, Potratništvo. Razstavo je odprl prof. dr. Vladimir Birgus, svetovno znani češki fotograf, profesor na slavni FAMU in član Evropske zveze za zgodovino fotografije.

Avtorica razstave mag. Sonja Lebedinec prisega na klasično fotografsko tehniko in to je tudi razlog, zakaj na njenih fotografijah vidimo lastnosti analognega filma kot so: bolj natančno niansiranje globinske ostrine, občutljivost prelivov in natančno niansiranje kontrastov.

Prvi dan otvoritve si je razstavo ogledalo veliko število priznanih fotografov in strokovnjakov na tem področju,  med drugim tudi Milota Havránková, Václav Macek, Jana Hojstričová, Bohunka Koklesová, fotografi iz skupine 28  itn.

Iskreno vabimo, da si jim pridružite. Razstavo si lahko ogledate od ponedeljka do petka v času od 10.00-12.00 in 14.00-16.00 v prostorih Veleposlaništva. Razstava bo na ogled do 1. decembra 2010. Vstop je prost.