Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
22.11.2010  

Veleposlaništvo na jubilejnem 20. Božičnem bazarju v Bratislavi


Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bratislavi je v nedeljo 21. novembra sodelovalo na jubilejnem 20. Božičnem bazarju, ki ga tradicionalno organizira International Women´s Club of Bratislava.

Sodelujoče države na bazarju predstavljajo svojo deželo z izdelki, ki jih ponujajo njihova podjetja na slovaškem trgu in z izdelki, ki jih slovaška podjetja uvažajo iz držav udeleženk bazarja. Vsa sredstva, ki se jih dobi s prodajo teh izdelkov, so predana slovaškim humanitarnim organizacijam.

Letos so predstavitev Slovenije na bazarju omogočili: Alpina, tovarna obutve, d.o.o.; Elan d.o.o.; FRUCTAL Živilska industrija d.d.; Kovintrade Slovakia, s.r.o.; KRKA Slovensko, s.r.o.; IMS Italmarket Slovakia; NICO spol.s.r.o.; Sava TMC, d.o.o. – Sava Hotels & Resorts; STUDIO MODERNA s.r.o. - Dormeo; Žito, prehrambena industrija, d.d.

Predstavitev držav na tej dobrodelni prireditvi je izjemna priložnost za  promocijo (tako države kot podjetij, ki donirajo svoje izdelke), saj se enodnevne prireditve v Bratislavi udeleži tudi do 20.000 obiskovalcev. Poleg prebivalcev Slovaške se bazarja udeležijo tudi visoki predstavniki slovaškega političnega in kulturnega življenja. Letos sta slovensko stojnico tako obiskali soproga Predsednika Slovaške republike gospa Silvia Gašparovičová in soproga ministra za zunanje zadeve gospa Eva Dzurindová.

Letos je s pomočjo pokroviteljev veleposlaništvu v Bratislavi za dobrodelne namene, skupaj z donacijami za tombolo, uspelo zbrati skoraj 1500 evrov. Izkupiček je bil predan organizatorjem bazarja International Women´s Club of Bratislava.
Soproga Predsednika Slovaške republike gospa Silvia Gašparovičová in soproga slovenskega veleposlanika v Bratislavi Ljiljana Vidovič
Slovensko stojnico je obiskala tudi soproga slovaškega ministra za zunanje zadeve gospa Eva Dzurindová
Obiskovalci bazarja
Slovenska stojnicaSlovenska stojnica