Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
24.11.2010  

Srečanje vodstva Luke Koper s slovaškimi partnerji


V prostorih Veleposlaništva RS v Bratislavi je 23.11. 2010 Luka Koper organizirala srečanje s slovaškimi poslovnimi partnerji, ki se ga je udeležilo okoli 90 sodelujočih. Med slovaškimi poslovnimi partnerji so bili zastopani največji špediterji, logistična podjetja, kamionski prevozniki in slovaške železnice.

Prireditve so se udeležili tudi najpomembnejši slovenski poslovni partnerji Luke s sedežem v Kopru, predstavniki največjih slovenskih špedicijskih podjetij in generalni direktor Slovenskih železnic Goran Brankovič ter direktor Tovornega prometa SŽ Robert Vuga .

Navzoče je uvodoma pozdravil predsednik uprave Luke Koper dr. Gregor Veselko. Predstavitev Luke, pri kateri so sodelovali direktorji terminalov, je povezoval namestnik predsednika uprave kap. Tomaž Martin Jamnik. Direktorji posameznih terminalov Luke so opisali sodelovanje s slovaškimi partnerji, ki se je v preteklem letu izjemno povečalo. Slovaška je za Luko Koper 3. najpomembnejše tuje tržišče, takoj za Avstrijo in Madžarsko.