Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
24.01.2011  

Sprejem za predstavnike slovaških turističnih agencij in turistične novinarje


V prostorih veleposlaništva Republike Slovenije v Bratislavi je 21. januarja 2011 potekal sprejem za predstavnike slovaških turističnih agencij in turistične novinarje slovaških medijev.

Sprejem je bil organiziran v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo (STO). Goste je pozdravil direktor pisarne STO na Dunaju, gospod Jan Ciglenečki. V nastopu je gospod Ciglenečki poudaril, da postaja Slovenija vse bolj priljubljena destinacija za oddih slovaških turistov. Obisk slovaških gostov v Slovenijo je po letu 2002 naraščal. V letu 2008, ko je Slovenijo obiskalo dobrih 17.000 slovaških turistov, smo zabeležili skoraj 44.000 prenočitev. V letu 2009 je obisk slovaških turistov nekoliko upadel, v letu 2010 pa je že v prvih desetih mesecih število nočitev preseglo število iz rekordnega leta 2008, kar je seveda razveseljujoč podatek.

Gospod Ciglenečki je še izpostavil, da Slovenija letos praznuje 20. obletnico samostojnosti, ki jo bodo zaznamovala številna dogajanja preko celega leta. Ob tej priložnosti je Slovenska turistična organizacija, skupaj s slovenskimi turističnimi ponudniki,  pripravila posebno ugodne ponudbe počitnic v Sloveniji, ki si jih lahko zainteresirani ogledajo na spletni strani  www.slovenia.info/homecoming.

Goste je nagovoril tudi veleposlanik Republike Slovenije v Bratislavi mag. Stanislav Vidovič, ki je predstavnike slovaških turističnih organizacij in turistične novinarje pozval, da naj Slovenijo obiščejo, ponudil pa jim je tudi vso pomoč pri njihovem delu.

Veleposlanik Vidovič je tudi odprl razstavo olj slovenskega slikarja Staneta Kozjeka (http://www.stane-kozjek.com/), ki bo na veleposlaništvu odprta do sredine februarja.

Gostje so na sprejemu z navdušenjem spremljali glasbeni program članov skupine »Sounds of Slovenia« (www.facebook.com/pages/Sounds-of-Slovenia/166089970071760), ki so nastopili s svetovno uveljavljeno sopranistko Ireno Preda (http://www.irenapreda.org) in vsestranskima in prav tako svetovno znanima glasbenikoma Janezom Dovčem (http://www.janezdovc.com/) in Boštjanom Gombačem (http://sl.wikipedia.org/wiki/Boštjan_Gombač).

Goste je razvajala Hiša kulinarike Jezeršek (http://www.jezersek.com/), ki je poskrbela za predstavitev slovenskih vin in specifičnih slovenskih jedi, pri čemer je bila še posebnih pohval deležna kranjska klobasa.


Udeleženci sprejema


Udeleženci sprejema


Sounds of Slovenia


Direktor pisarne STO na Dunaju, g. Ciglenečki


Udeleženci sprejema


Predstavitev Hiše kulinarike Jezeršek

(foto: Aljaž Velički)