Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
03.11.2011  

Razstava fotografij Marka Lipuša


Veleposlaništvo Republike Slovenije se je tudi letos vključilo v projekt Mesec fotografije (www.sedf.sk), ki vsako leto v novembru poteka v Bratislavi. Lani se je slovaškim ljubiteljem fotografije predstavila slovenska fotografinja Sonja Lebedinec, letos svoja umetniška dela predstavlja koroški Slovenec Marko Lipuš, ki živi in dela na Dunaju.

Otvoritev razstave, ki bila 4. novembra 2011, je naletela na veliko zanimanje strokovne in laične javnosti vključno s poklicnimi fotografi iz celega sveta. Več kot 100 udeležencev dogodka je pozdravil gospod Dejan Sluga, kurator razstave, veleposlanik Republike Slovenije gospod Stanislav Vidovič in direktor dogodka Mesec fotografije gospod Václav Macek.

Marko Lipuš na razstavi predstavlja ožji izbor iz svojega ustvarjalnega opusa -  Scratches Real Model Figure 1 -10 (iz leta 2011) in triptih Water and Bread (2010). Za morebitni nakup razstavljenih del lahko kontaktirate avtorja – kontaktne podatke najdete na: www.markolipus.com.

Razstavo si je možno ogledati do konca novembra, med delavniki v času od 9.00-16.00 v prostorih veleposlaništva na Ventúrski 5 v Bratislavi. Vstop je prost.

Vabljeni!


(prof. Macek in avtor Marko Lipuš)


(Veleposlanik Vidovič, Sonja Lebedinec, Marko Lipuš,
Dejan Sluga, Boris Farič)


(udeleženci otvoritve)

(foto: A. Velički)

Marko Lipuš - plakat

Marko Lipuš - zloženka