Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
18.11.2011  

Predavanje predsednika GZS na veleposlaništvu


V prostorih veleposlaništva v Bratislavi je 15.11.2011 gostoval predsednik Gospodarske zbornice Slovenije  Samo Hribar Milič. Predavanja z naslovom »Predstavitev aktualnega slovenskega gospodarskega položaja« se je udeležilo nekaj več kot 20 članov Združenja občanov in podjetij Republike Slovenije in Slovaške republike (Združenje SLO/SLO), predstavniki slovaške gospodarske zbornice (SOPK), Sario (Slovaška agencija za investicije) in slovaškega ministrstva za gospodarstvo.

Udeležence predavanja je pozdravil predsednik združenja SLO/SLO g. Borut Meršak, direktor Kovintrade Slovaška. G. Meršak je poudaril, da je Združenje SLO/SLO soorganiziralo dogodek, saj želi svojim članom ponuditi čim več informacij o možnostih za gospodarsko sodelovanje med državama.

Predsednik GZS je orisal stanje slovenskega gospodarstva, njegove komparativne prednosti in trenutne izzive, ki so pred slovenskimi podjetniki. Predstavil je strukturo in obseg blagovne menjave med državama in izpostavil možne oblike krepitve dvostranskega gospodarskega sodelovanja. Prisotne je tudi seznanil s ključnimi prednostmi in ovirami za podjetništvo in za tuje investicije v Sloveniji ter z možnimi rešitvami. Ocenil je tudi posledice zastoja reformnih prizadevanj, ki zavirajo ustrezno prestrukturiranje in razbremenitev gospodarstva in ustrezno preoblikovanje državne proračunske politike.

Po nastopu predsednika GZS Hribar Miliča se je razvila živahna razprava, ki se je nadaljevala z neformalno izmenjavo mnenj na manjšem družabnem srečanju, ki ga je organiziralo in financiralo Združenje SLO/SLO.


(predsednik GZS Samo Hribar Milič)


(udeleženci razprave)