Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
08.09.2009  

Sodelovanje z Avtomobilskim grozdom zahodne Slovaške

8. septembra 2009 je na Veleposlaništvu RS v Bratislavi potekal sestanek med veleposlanikom g. Vidovičem in direktorjem Avtomobilskega grozda zahodne Slovaške g. Chudobo. Glavna tema sestanka je bila predstavitev delovanja Avtomobilskega grozda zahodne Slovaške in nastajajočega poslovnega kluba SLO-SLO ter vzpostavitev aktivnih stikov med grozdom in veleposlaništvom.

Avtomobilska industrija je izjemnega pomena za Slovenijo in Slovaško, zato je sodelovanje na tem področju toliko bolj pomembno. Avtomobilski grozd zahodne Slovaške in Slovenski avtomobilski grozd že sodelujeta, slovenska in slovaška avtomobilska industrija pa bi lahko imeli veliko korist od še tesnejšega sodelovanja, ker slovaška podjetja dobro poznajo trge vzhodne Evrope, slovenska pa trge bivših jugoslovanskih republik. Veliko novih priložnosti se odpira v Rusiji, ki je za Slovaško zelo potencialen trg tudi zaradi dobrega poznavanja kulture in jezika. Z avtomobilsko industrijo je tesno povezana tudi logistika, kjer se odpirajo nove možnosti tudi za Luko Koper.

G. Vidovič in g. Chudoba sta se na koncu sestanka dogovorila, da bosta ostala v stiku in se medsebojno obveščala o dogodkih, veleposlaništvo pa bo obvestila objavljalo tudi na svoji spletni strani.

Povezave: