Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
25.09.2009  

Priporočila v zvezi z nogometno tekmo Slovenija:Slovaška dne 10. oktobra 2009 v Bratislavi

Dne 10. oktobra 2009 se bo v Bratislavi na stadionu Tehelné pole odvijala nogometna tekma v kvalifikacijah za nastop na svetovnem nogometnem prvenstvu v Južni Afriki med reprezentancama Slovenije in Slovaške. Veleposlaništvo RS v Bratislavi želi slovenske državljane, ki se nameravajo udeležiti tekme,  obvestiti o naslednjem:

  • Vstopnice za ogled tekme so bile razprodane v rekordno kratkem času. V slovaških medijih se v zadnjih dneh pojavljajo namigovanja, da so se pri spletni prodaji dogajale določene nepravilnosti. Obstaja možnost, da vsi nakupi vstopnic preko interneta niso bili ustrezno registrirani. Za tekmo vlada veliko zanimanje in ker so vstopnice razprodane, se lahko na črnem trgu pojavijo tudi ponarejene. Vse to posledično pomeni, da pri vstopu na stadion lahko pride do podrobnejše kontrole vstopnic in obiskovalcev, morda tudi do zapletov.

  • Po izgredih in spopadih navijačev s policijo na nedavnih srečanjih slovaškega kluba Žilina s kluboma Hajduk in Partizan v Žilini je slovaška policija varnostne ukrepe na nogometnih tekmah dodatno poostrila. V izogib nepotrebnim konfliktom obiskovalcem tekme zato priporočamo, da dosledno upoštevajo navodila organizatorjev in policije in spoštujejo njihove odredbe.

  • Slovenskim državljanom, ki jim je morda uspelo dobiti vstopnice na sektorjih stadiona namenjenih slovaškim navijačem, priporočamo dodatno previdnost. Obstaja tudi možnost, da organizator iz varnostnih razlogov ne bo dovolil vstopa na te sektorje stadiona tistim skupinam in posameznikom, ki bodo ocenjeni kot rizični (agresivni, vinjeni, opremljeni z navijaškimi rekviziti in uniformami ipd.).

  • V primeru morebitnih težav se državljani RS za pomoč lahko kadarkoli obrnejo na veleposlaništvo (v času izven uradnih ur tudi na dežurno telefonsko številko +421 2 57267716). Podrobnejša informacija o tem kaj v takih primerih veleposlaništvo lahko stori in česar ne, je na voljo tukaj.

Več informacij ...