Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
14.09.2015  

Sodelovanje slovenskih vinarjev na Košiškem vinskem festivalu, promocijska stojnica in koncert skupine Same babe

Eden izmed najbolj opaznih delov projekta je bil nastop slovenskih vinarjev v okviru Košiškega vinskega festivala od 10.-12. septembra. Predstavljeni so bili vipavski vinarji Lepa Vida, Tilia, Guerilla, Benčina, ki so v Košicah in regiji s pomočjo lokalnega distributerja prisotni že od začetka letošnjega leta, ter vina Dornberg in predstavniki štajerskih vinarjev Sanctum in Zlati grič.

Poleg slovenskih stojnic z vinom smo postavili stojnici s promocijskim materialom o Sloveniji in predstavitvijo slovenske kulinarike, kjer je podjetje Vivo obiskovalcem ponudilo kranjsko klobaso, tolminski sir, oljčno olje in sveže pečen ajdov kruh. Slovensko noto vinskega festivala v Košicah smo podčrtali s koncertom skupine Same babe, ki so s poldrugo uro trajajočim repertoarjem razveselili številne obiskovalce.

VP Gradišnik je ob otvoritvi dogodka v družbi župana nagovorila javnost, kjer je posebej izpostavila vinarsko tradicijo v Sloveniji, povabila zbrane na obisk slovenskih stojnic in se zahvalila mestu in Košičanom za izkazano gostoljubje.