Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
04.02.2010  

Otvoritev razstave Od vijaka do junaka

Slovensko veleposlaništvo v Bratislavi je 4. februarja 2010 v Dvorani Ministrstva za kulturo Slovaške republike odprlo razstavo Tehniškega muzeja Slovenije o življenju in delu izumitelja Josefa Ressla z naslovom »Od vijaka do junaka«. Ob odprtju razstave je goste pozdravil veleposlanik Republike Slovenije na Slovaškem mag. Stanislav Vidovič, goste pa sta nagovorila tudi direktor Tehniškega muzeja Slovenije dr. Orest Jarh in generalni direktor Sekcije za umetnost in državni jezik Ministrstva za kulturo Slovaške republike g. Peter Kováč.

Razstavo so omogočili Ministrstvo za kulturo Slovaške republike, Narodni prosvetni center in agencija SITA.  Razstavo je podprl gospod Borut Meršak, direktor Kovintrade na Slovaškem, predstavila pa so se tudi slovenska podjetja, ki poslujejo na Slovaškem: Gorenje, JUB, Luka Koper, NLB Factor in Triglav.

Otvoritvi razstave je sledil sprejem z degustacijo slovenskih vin, ki jo je pripravil uvoznik slovenskih vin na Slovaško g. Zlatko Blaževič.

Razstava bo na ogled od 4. do 12. februarja (razen ponedeljka) v Dvorani Ministrstva za kulturo Slovaške republike, Námestie SNP 33, Bratislava, med 10. in 18. uro. Prisrčno vabljeni, vstop je prost.

Več o razstavi >>>
Nagovor veleposlanika (.pdf) >>>

Fotogalerija:

Predstavnik Luke Koper za Slovaško in Češko g. Alen Kramberger in direktor podjetja Kovintrade na Slovaškem g. Borut Meršak (FOTO: Aljaž Velički)

 

Obiskovalci razstave (FOTO: Aljaž Velički)

 

Generalni direktor Sekcije za umetnost in državni jezik Ministrstva za kulturo Slovaške republike g. Peter Kováč, direktor Tehniškega muzeja Slovenije dr. Orest Jarh  in veleposlanik Republike Slovenije na Slovaškem mag. Stanislav Vidovič (FOTO: Aljaž Velički)

 

Direktor dr. Jarh, direktor g. Kováč in veleposlanik mag. Vidovič (FOTO: Aljaž Velički)

 

Gospod Miroslav Blaževič je predstavil slovenska vina. (FOTO: VBS)