Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
15.10.2010  

Otvoritev razstave fotografa Aljaža Veličkega: Dva časa

15. oktobra 2010 je potekala svečana otvoritev novih prostorov Veleposlaništva Republike Slovenije v Bratislavi na Venturski 5. Ob tej priložnosti je bila odprta  razstava slovenskega fotografa mlajše generacije Aljaža Veličkega, ki študira v Bratislavi, z naslovom Dva časa.

Dva časyRazstava predstavlja združitev avtorjevih projektov Med sliko in fotografijo ter AV zgodba. V prvem avtor združuje lastne fotografije posnete na Slovaškem z deli znanih slikarjev kot so na primer Salvador Dalí, Gustav Klimt in Jože Tisnikar. S tem so nastali impresivni fotografski kolaži, ki nas po eni strani peljejo v svet domišljije, po drugi strani pa nas umeščajo v trdno realnost časa in prostora. V drugem projektu avtor instalira fotografije iz mladosti v kontekst sodobne Bratislave, s čimer vzpostavlja vizijo nadčasovnega in čezetničnega - skozi njegove fotografije vidimo Slovencoslovaka-Slovakoslovenca.

Dogodka se je udeležilo okrog 50 povabljenih gostov, med drugim člani diplomatskega zbora. Prireditev so podprle družbe Gorenje, Kovintrade in Luka Koper.

Razstava bo v prostorih veleposlaništva na ogled do 2. novembra, ogled je mogoč vsak delovnik v času 10:00-12:00 in 14:00-16:00. Vstop je prost, vabljeni.

Brošura o razstavi (v slovaščini) 

 

 

Fotogalerija:

Gostje na otvoritvi razstave Dva časa